maandag 28 januari 2013

Vijftig tinten grijs


Ik heb het me afgevraagd? Ga ik hierover bloggen?
Maar heel Nederland praat er ondertussen over. Althans de vrouwelijke helft van Nederland.
Overal hoor je... heb jij het al gelezen? Op facebook zie je berichtjes langs komen van mensen die "ze" alle drie gelezen hebben en dus ben ik ook gaan lezen.

Wat valt er te zeggen over vijftig tinten? Het is in ieder geval gemakkelijk te lezen en voor een ieder zeer toegankelijk. De omslag doet vermoeden dat het een literaire roman is, maar dat is het toch echt niet. Het is toch een erotische thriller, die bij veel dames voor rode oortjes zorgt.
Maar vijftig tinten grijs is ook wat de auteur zelf zegt een verhaal wat mensen aan het lezen brengt die anders niet lezen. In de kern is vijftig tinten een gepassioneerd liefdesverhaal. En daar houden vrouwen van.

De schrijfster besloot met dit gegeven te gaan fantaseren en deed veel onderzoek in de SM wereld. En dat resulteerde tot de trilogie vijftig tinten. Wie wil meepraten zal de boeken toch echt moeten lezen. En binnenkort zal de trilogie zelfs verfilmd worden, de filmrechten zouden al verkocht zijn.

Nog een leuk laatste weetje: naast het feit dat vijftig tinten op dit moment het best verkochte boek is, is het ook het boek wat het meest gedumpt wordt op hotelkamers. Volgens een onderzoek van travelodge zou het al zevenduizend keer zijn achtergelaten op een hotelkamer. Alle delen van vijftig tinten grijs zin uiteraard te reserveren via onze catalogus.

Geen opmerkingen: